Αρχική arrow Τέχνες & Γράμματα arrow Μάιος 2009 arrow Σταλαγματιές Ονείρων

Σταλαγματιές Ονείρων

(2 ψήφοι)

"Σταλαγματιές Ονείρων"  Το καινούριο βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη

Σταλαγματιές Ονείρων 

«Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τεράστιες ομπρέλες αξιοπρέπειας. Γιατί δεν είναι καθωσπρέπει να κυκλοφορείς βρεγμένος, οι άλλοι θα σε κοιτάζουνε με οίκτο και αυτό δεν είναι καλό για τη δημόσια εικόνα σου.

Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι είναι… τυχεροί και δεν κρατούν ομπρέλες. Αν φορούν καπέλα, τα βγάζουν. Και όσο πιο βρεγμένοι τόσο πιο ευτυχισμένοι.

Κάπου κρυμμένη σε μια μεγάλη πόλη κι η Υβόννη. Εκεί κι ο Φίλιππος με τον Ηλία. Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξουν ολοκληρωτικά οι ζωές τους. Και πολλές σταλαγματιές ονείρων. Γιατί εκείνη η βροχή ήρθε αναπάντεχα και κανείς τους δεν έσπευσε να ανοίξει την ομπρέλα του. Η μοναξιά μοιράστηκε και, όταν αυτό συμβαίνει, πόσο πιο εύκολα αντέχεται…»

Οι «Σταλαγματιές Ονείρων» είναι το πέμπτο βιβλίο του Ανδριώτη συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική, τον ίδιο εκδοτικό οίκο απ’ όπου κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Πρώτο ταξείδι, Παράσταση ζωής και Παλαιοπωλείο μικρών θαυμάτων.

O Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976. Σπούδασε δημοσιογραφία και επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στην τηλεόραση του MEGA και σε εφημερίδες, όπου συνεχίζει να αρθρογραφεί μέχρι και σήμερα. Το πρώτο του βιβλίο, «Με το βλέμμα της νιότης μου» (διηγήματα ), το έγραψε σε ηλικία μόλις 23 ετών. Η γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαράκη και η μετέπειτα φιλία τους τον σημάδεψε και τον ενέπνευσε. Σ’ αυτόν, άλλωστε, έχει αφιερώσει και το έργο του.

Για το έργο του έχουν γραφτεί δεκάδες κριτικές και δημοσιεύματα σε αθηναϊκές και άλλες εφημερίδες. Επίσης, έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και έχουν μιλήσει γι’ αυτόν σπουδαίες προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους.

Φύλλο Ιανουαρίου 2012

   January-2012

Εορτολόγιο

Δευτέρα,
6 Φεβρουαρίου 2012
Ανατ.: 07.30
Δύση: 17.47
Σελήνη
13 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
8/2
Ζαχαρίας

Μας διαβάζουν...

Έχουμε 389 επισκέπτες σε σύνδεση

Δημοσκοπήσεις

Πως χειρίστηκαν κατά την γνώμη σας οι αρχές του νησιού το ζήτημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων στην Ανδρο;

Αποτελέσματα