Αρχική arrow Η Έλσα ακούει και σημειώνει... arrow Καλά, πολύ καλά κάνεις αγαπητή Έλσα

Καλά, πολύ καλά κάνεις αγαπητή Έλσα

(1 ψήφος)

Αη Λιας του Γιαννισαίου  Αη Λιας του Γιαννισαίου Αη Λιας του Γιαννισαίου, εσωτερικό

Καλά, πολύ καλά κάνεις αγαπητή Έλσα και αρχίζεις να παρατηρείς και να εικονογραφείς τις προσπαθείς απλών ανθρώπων που με μικρές δυνατότητες αλλά με περίσσια αγάπη και σεβασμό γι’ αυτά τα διάσπαρτα εκκλησάκια, τα μικρά προσκυνητάρια, που χέρια ευλαβών προγόνων μας έκτισαν και φρόντισαν γενιές και γενιές.

Έπειτα ήλθε η εσωτερική μετανάστευση, η μετανάστευση γενικότερα. Αυτοί που τα φρόντιζαν γέρασαν ή έφυγαν για πάντα. Ορισμένα ρίμαξαν καθώς έλειψε η φυσική διαδοχή στη φροντίδα. Ευτυχώς δεν ξεχάστηκαν και ένα – ένα τα περισσότερα τώρα πια επισκευάζονται και λειτουργούνται.

Ο Αη Λιας του Γιαννισαίου, κτισμένος – Κύριος είδε πότε – πάνω στο πλάκωμα του ομώνυμου κωνικού βουνού είναι ένα από αυτά. Δύσκολος, πολύ δύσκολος στο δρόμο. Όταν όμως φθάσεις η καταπληκτική θέα σε αποζημιώνει. Τίποτα δεν εύχομαι, κάθε χρόνο μετά τη λειτουργία, τίποτε δεν επιθυμώ περισσότερο, οι προσπάθειες μας να βρουν μιμητές και ποτέ μα ποτέ να μην εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου.

Με εκτίμηση

Αγγελική Καρπούζη Αύγουστος 2011

Φύλλο Απριλίου 2012

   April-2012

Εορτολόγιο

Δευτέρα,
21 Μαΐου 2012
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.28
Νέα Σελήνη
Παγκόσμια Ημέρα της Πολιτιστικής Ανάπτυξης
Σήμερα Γιορτάζουν
Κωνσταντίνος, Ελένη, Νάντια
Ακολουθεί...
23/5
Απόδοσις Εορτής Πάσχα

Μας διαβάζουν...

Έχουμε 119 επισκέπτες σε σύνδεση

Δημοσκοπήσεις

Πως κρίνετε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στις Κυκλάδες;

Αποτελέσματα